Een Vellianen projectmanager hielp AfterPay na een succesvolle management buy-out overschakelen op een eigen IT backofficesysteem. Het ging daarbij om een volledig nieuw financieel systeem, een nieuw toetsingssysteem voor webshopbetalingen, een nieuw workflowsysteem en een eigen implementatie van MS Office. De druk was hoog, maar binnen de gestelde tijd is deze enorme klus geklaard. Een enorme stap, aldus Stefan van den Berg, directeur van AfterPay.

Hoge druk, complex project: stevige projectmanager

AfterPay in Heerenveen was voorheen onderdeel van Lacent en staats sinds 2010 op eigen benen. De verzelfstandiging is het resultaat van een succesvolle management buy-out in combinatie met een externe strategische investeerder. Lacent heeft besloten om volledige focus te leggen op haar kernactiviteit, het ondersteunen van Wehkamp.nl.

Lacent ondersteunt Wehkamp.nl op het gebied van retailcredit en betalingsverkeer. AfterPay was, als dienstverlener in achteraf betalen, een volwaardig en sterk groeiend onderdeel van Lacent. In goed overleg tussen AfterPay en Lacent is ervoor gekozen om AfterPay te verzelfstandigen. Op deze manier kon de groei van de AfterPay dienstverlening zich verder ontwikkelen. De nieuwe eigenaren van AfterPay hebben ruime ervaring in de financiële dienstverlening, creditmanagement en retail. Dit vormt een stevige ondergrond voor de toekomst van AfterPay. Met deze basis kon AfterPay uitgroeien tot een innovatief en solide full service dienstverlener in achteraf betalen, voor zowel online retailers als consumenten.

Migratie IT Backoffice

Onderdeel van de verzelfstandiging was de ontwikkeling en implementatie van een volledig nieuwe backoffice. Een risicovol project. De projectmanager van Vellianen leidde het in goede banen. De tijd was kort, de druk enorm, de inspanning was groot en het succes net zo. Iets voor de deadline kon de implementatie worden afgerond.

NVM
Rocura Romein