vastgoed-projectontwikkeling-kosten-reductie-risico-analyse-vermindering-resultaat-verbetering

Bij project- en vastgoedontwikkeling door woningcorporaties en projectontwikkelaars gaat regelmatig iets mis. Veel tijd en geld gaat verloren met aanvragen en verkrijgen van vergunningen. Een Vellianen consultant hielp de opstart en productontwikkeling van Rocura. Rocura is een nieuw bedrijf en richt zich op vermindering van risico in vastgoedontwikkeling door verbetering van proces, vermindering van risico en verlaging van kosten. Onze consultant ondersteunde de opstart van Rocura en gaf richting aan de ontwikkeling van een adequaat en innovatief IT systeem dat zorgt voor vermindering van risico in vastgoedontwikkeling. De contacten waren zo goed, dat Vellianen aandeel heeft genomen in Rocura

Vastgoed IT systeem: inzicht in vergunningsbehoefte

Nederland kent veel regels rondom vastgoedontwikkeling. Aan grote woningbouwprojecten en herontwikkelingsprojecten heeft een projectmanager of vastgoedmanager zijn handen vol. De projectmanager of manager vastgoed heeft bovendien te maken met vaak ondoorzichtige regelgeving. Wetgeving en beleidsregels zijn zowel lokaal, provinciaal als landelijk geregeld en vastgelegd. Overzicht en inzicht ontbreekt vaak, waardoor vastgoedontwikkeling langer duurt en (veel) meer kost.

Rocura maakt dat web van regelgeving inzichtelijk, rapporteert risico’s en biedt structureel grip op de regelgeving aan woningcorporaties, projectontwikkelaars en gemeenten. Hierdoor worden kosten bespaard, wordt risico verminderd en verlopen vastgoedprojecten beter. Om de opstart van het bedrijf te realiseren en om de complexe software te ontwikkelen is met succes een Vellianen consultant ingeschakeld.

Consultant met kennis van vastgoed, procesverbetering en IT

De betrokken consultant van Vellianen heeft meerjarige ervaring in ontwikkeling van complexe software, heeft bij vele bedrijven procesverbetering doorgevoerd en heeft een meerjarige ervaring in vastgoed. Deze bijzondere combinatie past uitstekend bij de wensen van Rocura. De consultant speelt een belangrijke rol bij de opstart van de activiteiten en de ontwikkeling van de informatiehuishouding.

EMSA SpocNL